ponedjeljak, 11. svibnja 2015.

Kako aplicirati na EVS- korak II


I OK, konačno ste se izborili sami sa sobom i odlučili pružiti priliku EVS-u koji će vam zasigurno promjeniti poglede na život. Ali šta dalje?

Sljedeći korak jeste pretraživanje EVS baze podataka. To je baza svih organizacija koje su u programu EVS-a. Od sending, coordinating do hosting organizacija. Baza je uređena tako da su organizacije poredane po zemljama, gradovima, ali i temama kojima se bave. Kada otvorite bazu podataka na lijevoj strani imate filtere u koje unesete željene podatke. Na desnoj strani vam se izlistaju sve organizacije koje se bave odabranim temama. Kliknete na organizaciju i tada imate priliku da pročitate sve o organizaciji. Na taj način možete odlučiti da li je neka organizacija za vas ili da li ste vi kandidat za nju.

Primjer moje pretrage je bio: NJEMAČKA, RAD S DJECOM I MLADIMA i KULTURA.
Ako me pamćenje dobro služi. I dobio sam svoju organizaciju u kojoj volontiram.

Sending organizaciju vam neće biti teško naći, jer u bazi možete pogledati koje se organizacije u vašoj lokalnoj zajednici bave tim dijelom EVS-a. Za više informacija možete kontaktirati PRONI Centar za omladinski razvoj, koji je ujedno kontakt tačka za BiH.

https://www.facebook.com/pages/Contact-Point-BiH-Erasmus-YOUTH/1498824617063171?__mref=message_bubble

Samo da znate da imate još nekoliko koraka prije nego kontaktirate sending organizaciju. Stoga vam savjetujem da ne žurite, jer će vam reći isto ono što ću i ja u narednim postovima.

Sljedeći link je baza podataka, pa možete malo pogledati:

http://europa.eu/youth/evs_database

Ako imate pitanje, tu sam da odgovorim. Pišite.

Dado

Nema komentara:

Objavi komentar