srijeda, 6. svibnja 2015.

EVS: SEND- ing organizacija i HOST-ing organzacija

Jutro bloggeri i buduci EVS-ovci,

Konacno sam naspavan i nije mi sve crno u ovoj sobi. U toku noci je vjetar rastjerao oblake i sunce je obasjalo Lajpzig.

Danas cu vam napisati nekoliko recenica o SENDING i HOSTING organizacijama odnosno vise o pojmovima nego organizacijama koje se bave pomenutim.

Dakle, da biste otisli na EVS mora postojat projekat i  ugovor izmedju dvije organizacije na osnovu kojeg se definisu vasi zadaci, obaveze, duznosti itd. Na taj nacin ste i vi zasticeni i unaprijed znate sta cete raditi.

SENDING organizacija je ona organizacija koja vas salje. U mom slucaju je to PRONI Centar za omladinski razvoj. Oni su ujedno i kontakt tacka ERASUMS + programa. (Nesto vise o PRONI-u cu pisati u jednom od narednih postova).

HOSTING organizacija je ona koja vas prima u svoj grad. Oni su dalje odgovorni za vas u svakom smislu. S njima dogovarate zadatke koje cete raditi, odgovorni su oko isplate vaseg mjesecnog novca itd. U mom slucaju je to Geyserhaus iz Lajpziga.

Naravno, vasim odlaskom ne prestaje komunikacija sa SENDING organizacijom, oni ce uvijek biti dostupni u smislu podrske, a to vam, vjerujte mi, puno znaci.

Lajkajte, sherujte i pisite.

Dado

Nema komentara:

Objavi komentar